Tartiflette voor 2

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden

Spekjes in boter aanzetten en ui en knoflook even meebakken tot glazig.

Aardappelen mengen met spekjes mengsel en op smaak brengen met voornamelijk peper en wat zout.(let op spek en kaas hebben al een deel zout in zich)

Mix in ovenschaal doen en overgieten met room.

Kaas in breedte halveren en opengeklapt op de aardappelen leggen.

In de oven ongeveer 30 min bakken, 10 minuten voor einde tijd.

De korst van de kaas verwijderen en de schotel nog 10 minuten laten gratineren.

De korst is overigens gewoon eetbaar en een lekker voorproefje voor hetgeen wat komen gaat.

De schotel serveren met een frisse mesclun salade met eventueel augurkjes en een fris glas witte wijn of Rosé.

Vraag advies aan uw dichtstbijzijnde Kaatje Jans winkel.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2

  • 500 gr aardappelplakjes voorgekookt
  • 1/2 gerijpte reblochon van Kaatje
  • 120 gr gerookte magere spekblokjes of reepjes.
  • 50 gr  fijngesneden ui
  • Boter
  • zout en peper
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr Crème fraiche
  • 1 teentje fijngehakte knoflook