Verhit in een grote pan de olie en fruit de uisnippers aan.
Voeg het spek toe en bak alles in een paar minuten bruin en knapperig
Klop de eidooiers met de room samen met 80 gram parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan het spek/ui mengsel en meng op laag vuur alles goed door.
Giet vervolgens op de warme pasta de ei room mix en roer door tot de saus licht gestold aan de pasta blijft hangen.
Verdeel over diepe voorverwarmde borden en bestrooi met de overige kaas
Ingrediënten
hoofdgerecht voor 4
450 gram penne rigate
5 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
200 gram gerookt spek(ontbijtspek) of bacon
4 eidooiers
0.5 ltr slagroom
200 gr vers geraspte parmezaanse kaas
Weetje!
De Parmezaanse kaas van Kaatje Jans is een originele echte met oorsprong beschermde Parmesan Regiano. Deze kaas wordt alleen in die regio gemaakt onder controle van een consortium. De kaas is 24 maanden gerijpt en heeft hierdoor zijn specifieke karakter en uitgesproken smaak.