OntSpanje

Spanje


Spanje heeft een rijke wijnhistorie die teruggaat tot ruim voor onze jaartelling. Spaanse wijnen waren zelfs eeuwenlang de meest verhandelde langs de gehele oostelijke kustlijn van de Middenlandse zee. De talrijke bodegas hebben allemaal hun eigen schatkamers waar de wijnkenners de lekkerste geheimen ondertussen wel weten te vinden.

De wijngebieden en hun D.O.

Naast de al zeer bekende Riojas mogen met gepaste trots ruim 60 voortreffelijke wijngebieden het predikaat D.O. (Deminicacion de Origen) voeren, als garantie voor de herkomst en kwaliteit van deze wijnen.

De wijnen van La Mancha, Navarra, Rueda, Utiel-Requena, valdepenas en de sprankelende Cavas maken overal ter wereld hun reputatie waar. Andere minder bekende streken en gebieden zijn sterk in opkomst. Zij maken zowel traditionele als zeer moderne kwaliteitswijnen allen met een eigen smaak, karakter en identiteit. Ontdek de Spaanse wijnen van Kaatje Jans en haal het restaurant op tapasbar bij u in huis.

Vast in ons huisassortiment

Misschien niet het beroemdste, maar zeker wel een van de mooiste Spaanse wijnstreken is Navarra. De kwaliteit is er goed en zeer constant. Navarra, in het Noorden van Spanje, is iets koeler en vochtiger dan in veel andere Spaanse wijnstreken. Dit milde klimaat en de stijl van de wijnmakers Piedemonte “onze huisselectie”levert soepele makkelijk drinkbare wijnen op. Veel wijnplezier voor een milde prijs.

De smaakjes

Als instapper hebben we Piedemonte gamma blanco en tinto. De witte is een levendig wijntje op basis van Viura,Chardonnay en moscatel De rode is een overtuigend glas met kruidige beleving en donker sappig fruit gemaakt van een blend van  de populaire druifjes Tempranillo, merlot en cabernet sauvignon.

Quatro Tierras

De topper van dit huis is toch zeker deze crianza.

In de geur een fruitige impressie van bosbessen, morellen met daarnaast iets vanille door de houtrijping. In de smaak komt dit terug maar nu aangevuld met specerijen, gedroogde pruimen en een fluwelen afdronk.

 

Buenas dias!

Tot snel bij Kaatje.