Week de rozijnen minstens een uur (of zelfs een nacht) in de rode wijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
smelt de boter. Klop het ei met de crème fraîche en voeg de gesmolten boter in 3 keer toe, continu kloppend.
Giet de rozijnen af en verkruimel de Roquefort Société in blokjes.
Meng in een grote kom de bloem en gist en voeg vervolgens de rozijnen en de Roquefort Société toe.
Vorm een kuiltje in het midden en giet er het ei/crème fraîche/ botermengsel in. Meng snel tot een pasta. Zorg ervoor dat het deeg niet overwerkt wordt om te voorkomen dat de muffins te hard en droog worden.
Vet de muffinvormpjes in en schep 1 eetlepel deeg in de vormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de muffins minstens 5 minuten afkoelen.
En klaar is Kaatje.
Ingrediënten
Snack voor 4 personen
150 gr Roquefort Société
100 gr rozijnen
100 ml rode wijn
30 gr zoete boter + 20 gr om de vormpjes te beboteren