gegratineerde mosselen

Bereiden

Knoflook in olijfolie aanfruiten

Afblussen met de Vermouth.

Mosselen bijvoegen en gaarkoken (2 a 3 X omschudden)

Verwarm de grill van uw oven voor op de hoogste stand.

Mosselen af  laten koelen en uit de schelp halen

Kook het mossel vocht in tot er 1 dl overblijft.

Zoek de mooiste helften van de schelpen uit en  leg deze op een bakplaat

Doe er een theelepel mosselvocht in

en leg in elke schelp een mosseltje.

Leg op iedere mossel een plakje Marcaire.

Leg per persoon op een bord een bedje van rucola.

Zet de mosselen in de hete oven en grill tot de kaas gesmolten is (niet weglopen, het gaat snel)

Zet 5 schelpen op ieder bord en bestrooi met peterselie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

.

Ingrediënten

Voorgerechtje voor 4

1 dl noilly prat (Vermouth bv Martini)

2 teentjes knoflook fijngehakt

25 grote verse mosselen schoongemaakt

200 gr Marcaire kaas

Olijfolie

Rucola

Peterselie fijngehakt