18 jan gegratineerde mosselen Geplaatst op 09:58h in Recepten door Redactie Share Bereiden Knoflook in olijfolie aanfruitenAfblussen met de Vermouth.Mosselen bijvoegen en gaarkoken (2 a 3 X omschudden)Verwarm de grill van uw oven voor op de hoogste stand.Mosselen af laten koelen en uit de schelp halenKook het mossel vocht in tot er 1 dl overblijft.Zoek de mooiste helften van de schelpen uit en leg deze op een bakplaatDoe er een theelepel mosselvocht inen leg in elke schelp een mosseltje.Leg op iedere mossel een plakje Marcaire.Leg per persoon op een bord een bedje van rucola.Zet de mosselen in de hete oven en grill tot de kaas gesmolten is (niet weglopen, het gaat snel)Zet 5 schelpen op ieder bord en bestrooi met peterselie en eventueel nog een draai van de pepermolen.. Ingrediënten Voorgerechtje voor 41 dl noilly prat (Vermouth bv Martini)2 teentjes knoflook fijngehakt25 grote verse mosselen schoongemaakt200 gr Marcaire kaasOlijfolieRucolaPeterselie fijngehakt