gegratineerde aardappelen met kaas en rauwe ham

Bereiden

De oven voorverwarmen op 180 graden.Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappel in dunne plakjes(De aardappelschijfjes niet meer wassen).Verwarm de melk en de room samen tot kookpunt. Meng de schijfjes met reepjes rauwe ham peper,zout en nootmuskaat en de geraspte kaas. verdeel alles in een beboterde ovenschaal en schenk de melk room eroverheen(zorg dat de schijfjes onderstaan). Verdeel klontjes boter over de schaal en beleg met plakjes doruvael.

Bak het geheel in het midden van de oven nu nog 30 minuten.

C.heck of de aardappelen gaar zijn. Serveer met een frisse groene salade en een kruidig balletje gehakt of braadworstje.

Kaatje zegt smakelijk eten!

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4

  • 1 kg aardappelen
  • 2 teen knoflook geperst
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 200 gr Kaatjes boeren rauwe ham
  • 75 gram grof geraspte nagelkaas
  • 5 dl slagroom
  • 2 dl melk
  • 40 gram boter
  • 100 petit doruvael in plakjes