De Derde Kleur

Rosé, zomers verfrissend!


Rosé zit weer helemaal in de lift. De afgelopen jaren zagen we al dat deze wijntjes in de smaak vielen maar we zien een grotere toename. Op zich is dat logisch er worden tegenwoordig weer zeer kwalitatief goede droge rosé wijnen gemaakt in zowel Frankrijk als in andere delen van de wereld. Rosé! lekker en kan eigenlijk het gehele jaar worden gedronken maar toch brengt deze wijn de zon in onze bolletjes. Bij uitstek een terraswijntje, of op het strand met wat vrienden een flesje opentrekken is een feest. Maar rosé is ook een lekker aperitief en heerlijk bij de maaltijd
 te drinken.

Lekker mengen?

Hoe maken ze dit frisse drankje eigenlijk? De Franse wijnmakers  maken het van blauwe druifjes. De schilletjes geven de kleur aan de wijn en dat gebeurt in pakweg 6 tot 24 uur inweken na het persen. Laat je die schillen langer zitten dan wordt het gewoon rode wijn. Toch zijn er nog andere manieren om rosé te maken. Door anders te persen en kleur mee te persen maar er zijn ook streken waar je een percentage witte druiven mag toevoegen.

En dan hebben we nog de nieuwe wijnlanden  die lekker mengen met wit en een beetje rood, zo kun je ook rosé assembleren en krijg je uit Zuid Afrika bijvoorbeeld een rosé van sauvigon blanc. Da’s wel een hele makkelijke manier om een populair roseetje te maken. 

Rosé uit Frankrijk

Frankrijk is een grote producent van rosé. Bijna elk gebied heeft naast rood en witte wijn wel een roseetje. De meeste rosé slurpen ze overigens zelf op. Maar bij Kaatje hebben we nog keuze genoeg hoor!

Fruitige roséetjes die doen wegzwijmelen naar genoten vakanties. We hebben ze uit de Loire, de Roussillon, en de Provence maar ook uit andere landen als Spanje, Italie en zelfs uit Nieuw Sealand.

 

Rose Bubbeltje

In de zomer drinken we graag een glaasje rosé let wel rosé zonder bubbeltje.Maar deze zomer kunnen mousserende rosé wijnen wel eens een grote hit worden, dus zoekt u een smakelijke roze belletjes wijn dan moet je ook bij Kaatje zijn.

 

Lekker bij vis

Bij een visje zeker lekker want de smaak van rosé komt het dichtst bij witte wijn in de buurt dus combineert perfect bij een salade met vis maar ook bij gerookte vissoorten als forel, paling en natuurlijk gerookte zalm

Maar ook bij vlees en gevogelte

Lichte soorten vlees , kalf en varken doen het er goed bij. en bij kip helemaal lekker. Probeer eens een Spaanse rosé met kruidig gebakken varkensworstjes van de grill.

 

Kortom Drink Pink!

Tot snel bij Kaatje.