bak de ui,knoflook en basilicum 3 min op zacht vuur. Voeg de witte wijn toe en laat dit bijna geheel verdampen.Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes met vochten de tomatenpuree toe en laat 20 minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 0.5 cm en bestuif ze met de bloem en bak ze aan beide zijden lichtbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna dakpansgewijs in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Strooi de kaas eroverheen en Gratineer in de oven in 20 tot 25 minuten.
Lekker met ciabatta of stokbrood.
Ingrediënten
Hoofdgerecht of bijgerecht voor 4
3 aubergines
2 eetlepels bloem
olijfolie
zout en peper
150 gram geraspte emmentaler of Hollandse gatenkaas