21 jan Of je worst lust
Droge worst
Worst
Nederlandse worst verschilt per provincie, Brabant overwegend zachte verse droge worst al dan niet gerookt, Drentse met een pepertje en Fries met een kruidnageltje allemaal wel metworst types. In de mediterrane landen kunnen ze er wat van hoor, Franse ambachtsworstjes met uiteenlopende smaken zoals je daar op het plaatselijke marktje koopt. Spanje met hun fuetec, salchichon en Chorizo´s yammie. In Italie maakt men zo veel verschillende soorten dat je de spoor bijster raakt maar ook uit Duitsland en Hongrarije hebben we super lekkere worst.
Franse worstjes
Uit de Ardeche hebben we de lekkerste Franse markt worstjes. Grof en eerlijk van structuur met fijne kruiden melanges en toevoegingen.
We hebben ze naturel maar ook met mosterd, knoflook, walnoten, vijgen, bleu d´Auvergne enz..
Spaanse fuetec en Italiaanse Cacciatore
Een smal langwerpig worstje met een eetbaar velletje, naturel , Iberico, knoflookschilfers, witte peper en kruiden zijn in de meeste winkels van Kaatje te vinden. Je mag dit worstje overigens met vel en al opeten.
Cacciatore is een Italiaanse naam voor jachtworstje. Het heeft een fijne maling en qua smaak is het zachter dan dat van de Spaanse fuet. Het worstje heeft een velletje van houtvezel en is derhalve niet eetbaar.
Herz
Uit Hongarije hebben we Herz salami, dat heeft een sublieme eigen smaak. De Hongaarse salami van HERZ is al meer dan 100 jaar een begrip. Sinds 1888 word de HERZ salami op traditionele wijze vervaardigd. De beste kwaliteit grondstoffen, het roken boven beukenhoutvuur en traditionele rijping geven de HERZ zijn onmiskenbare smaak.
Tot snel bij Kaatje.